150.ОУ

Цар Симеон Първи

150. ОУ сред класираните училища за обновяване и модернизиране на училищната библиотека

150.ОУ е в списъка на класираните училища по НП на МОН „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“.

Щастливи сме, че с тази възможност за обновяване на средата на училищната библиотека и обогатяването на библиотечния фонд тя ще бъде уютно място за създаване интерес и любов към литературата и културните ценности, провеждане на занимания на клубове по интереси, срещи, игри и забавления, маратони по четене, организиране на часове на приказките, беседи, организиране на специални събития, гостувания на автори и международни дни на грамотността и книгите и много други.

Убедени сме, че училищната библиотека е място за учене, за вдъхновение, за творчество, за общуване, за откриване на съкровища и за безгранични пътешествия.

“Училищната библиотека осигурява информация и идеи, които са фундаментални за успешно справяне в днешното информационно и базирано на знанието общество.

Училищната библиотека въоръжава учениците с умения за учене през целия живот и развива въображението, помагайки им да живеят като отговорни граждани.“

ИФЛА/ЮНЕСКО: Манифест за училищната библиотека

Още новини

Христос воскресе!

Христос воскресе!В светлата седмица поднасям своята благодарност към всички, които участваха в благотворителния Арт базар на 150.ОУ- родители, ученици и учители! Благодаря на приятелите на