150.ОУ

Цар Симеон Първи

Отлични резултати в състезанието “Kangaroo Global Linguistics (KGL)”

Още в началото на своят път като член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България 150.ОУ излъчи шестима ученици, класирали се за националния кръг на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics (KGL).

KGL се провежда по цял свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA). Тестът се осъществява по места от партньорите на KGL в съответната страна. През годините националното състезание по английски език e утвърдeно като едно от най – престижните състезания по чужд език в България.

Във вътрешноучилищния кръг на състезанието, който се проведе на 19.02.2022г. във всички училища членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, участваха 75 ученици от I до VII клас от 150.ОУ, мотивирани и отлично подготвени от своите учители. Всички показаха какво знаят, постигнаха високи резултати, а шестимата най-добри ще се състезават с най-добрите от цялата страна на националния кръг на състезанието.

Националният кръг на състезанието ще се проведе на 19.03.2022 г. в град Гоце Делчев.

УСПЕХ НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ!

Още новини

Нови два проекта в ход през новата 2022/2023 учебна година за усъвършенстване на образователната среда и мотивиране на изкуството в 150.ОУ

150.ОУ се намира в списъците на класираните училища за финансиране поНационална прорама на МОН „Заедно в изкуствата и спорта“, модул „Изкуства“ иНационална програма на МОН

ПОКАНА за родителска среща

На 12.09.2022 година каним родителите на учениците в подготвителна група, първи клас и пети клас на родителска среща. Заповядайте!