150.ОУ

Цар Симеон Първи

“Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме” Васил Левски 18.юли1837г. – 19.февруари1873г.

В днешния ден ученици и учители от 150.ОУ “Цар Симеон Първи” си спомниха за величието на личността на Васил Левски и светостта на делото му.
Учениците от първи клас представиха изпълнения на стихотворения и песни за Левски пред своите гости – децата от подготвителна група “Дребосъчета”.

Учениците от 2.б клас с класен ръководител Венета Стаменова почетоха паметта на Апостола с рецитал, който прозвуча през училищната уредба във всяка класна стая.

Точно в 12 часа всички ученици се включиха в хоровото рецитиране на Ботевото стихотворение “Обесването на Васил Левски”.
Мощта на Ботевото слово отекна в сърцата на деца и възрастни с категоричността на гения.

Почитта към йеродякон Игнатий (Васил Левски) беше отбелязана и в часовете по религия с учениците от първи клас и г-жа Елена Дюлгерова.

Специално видео заснеха учениците от 5.а и 5.в класове с класни ръководители г-жа Валентина Петрова и г-жа Здравка Карчина.

Поклонът пред Дякона е урок за възпитаниците на 150.ОУ “Цар Симеон Първи”, че любовта към родината е неподвластна на условия, че личността му ни дава вяра, че можем да бъдем, че младостта може да е мъдра.

Още новини

Кръгла маса на тема “Приемственост”

Кръгла маса за стратегическо партньорство и сътрудничество на тема “Приемственост” се проведе днес между 88. ДГ “Детски рай” и 150.ОУ “Цар Симеон Първи”.Срещата уважи лично

13.04.2024г. – ОТВОРЕНИ ВРАТИ в 150.УЧИЛИЩЕ

Уважаеми родители на бъдещи ученици в 150.ОУ “Цар Симеон Първи”,С радост споделяме датата на отворените врати на 150.училище за всички, които желаят да се докоснат