150.ОУ

Цар Симеон Първи

150.ОУ “Цар Симеон Първи” в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“

Учениците от всички паралелки на 150.ОУ “Цар Симеон Първи” се включиха към кампанията на Института „Написаното остава. Пиши правилно!“. За единадесета поредна година кампанията се проведе от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на наукит по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. От Института за български език бяха подготвили две диктовки. Едната диктовка е откъс от интервю с поетесата Мирела Иванова. Другата диктовка представя откъси от изказвания на поета Иван Теофилов.
През целия месец май малките ни и големи ученици направиха кратка диктовка – не само за да проверят знанията си за българския правопис и пунктуация, а и за да засвидетелстват почитта си към българската просвета и култура, към българските учители, учени, просветители и дейци на културата.

Малките учениците писаха диктовката с високо чувство за отговорност и старание и с удоволствие украсиха диктовките си с българска шевица. Макар и малки, те осъзнаха смисъла на темата на кампанията “Написаното остава. Пиши правилно.” и вложиха много емоция. Големите ученици приеха предизвикателството с въодушевление. Диктовката протече много спокойно и организирано. Всички ученици се справиха успешно с поставената задача и останаха щастливи и удовлетворени от извижяването.

В официалния сайт на Института за български език можете да видите диктовките на всички наши ученици и снимки от тяхната работа, публикувани на официалния сайт на Института за български език.

Още новини

Информация за кандидатстване в VIII клас

На вниманието на родителите и учениците в VII клас, на които предстои кандидатстване в профилираните, професионалните гимназии и средните училища. Цялата налична информация за приема