150.ОУ

Цар Симеон Първи

22-26.ноември – седмица на християнското семейство в 150.ОУ

         

В неделя (21 ноември 2021г.) Православната църква отбеляза празникът Въведение Богородично. Това е денят, в който родителите на пресветата Дева – Йоаким и Анна, я въвеждат в Соломоновия храм в Йерусалим, където посрещащият я свещеник и пророк Захария вижда в нея изпълнението на Божието обещание за спасение на света, а именно, че това малко момиченце един ден ще зачене от Светия Дух Сина Божий и Спасител на човечеството – Иисус Христос. Този празник е и Ден на християнското семейство, след като е обявен за такъв с решение на Светия синод на Българската Православна църква през 1929 г.

В нашето училище празнувахме деня на християнското семейство цяла седмица. Децата от 4.а клас с г-жа Боряна Тодорова, от 1.б клас с г-жа Симона Георгиева и от 3.в клас с г-жа Сълза Спасова изработиха прекрасни табла, които красят фоайето при училищния вход.  На едното от тях, в макети на къщички, децата разсъждават върху въпроса какво за тях е семейството и дома. В часовете по религия посещаващите деца оцветиха икони на светите Йоаким и Анна и малката Дева Мария, като заръката на преподавателя г-н Божин Дончев към учениците бе те да подарят оцветените иконки на своите родители, като израз на тяхната синовна и дъщерна обич, в празничното утро на 21 ноември. Във всички класове децата се постараха да украсят тематичните табла пред класните им стаи с послания, свързани с Деня на християнското семейство. А поуката за всички бе, че с любовта и подкрепата на семейството за човека всичко е възможно.

Още новини

Христос воскресе!

Христос воскресе!В светлата седмица поднасям своята благодарност към всички, които участваха в благотворителния Арт базар на 150.ОУ- родители, ученици и учители! Благодаря на приятелите на