150.ОУ

Цар Симеон Първи

19.май – патронен празник на 150.ОУ “Цар Симеон Първи”

Един ден за отдаване на почит на патрона на училището цар Симеон Първи. Един празник изпълнен с радост, усмивки, ведро настроение, музика, танци и игри.

В 9:00ч. празникът започна с Час за патрона. Най-малките ученици проведоха състезание по краснопис с текстове за цар Симеон, а учениците в прогимназиален етап премериха знания в историческа викторина и участваха в литератуен конкурс за есе на тема “Симеон и книжовността”. На входа на училището гостите и всички ученици и учители бяха посрещнати от създадения от учениците от 2.В клас 3D макет на Златната черква в Преслав и мултимедийният проект, посветен на цар Симеон Първи с автори учениците Александър Стаменчев и Боян Царски от 7б клас и Симона Георгиева и Микаела Димитрова от 6в клас.

Част от празничната украса бяха реплики на старопечатни книги, експозиция “Българската книга през вековете”, както и специална мастилница с перодръжки за калиграфски писма!

Тържественото откриване на празника започна в 10.00 часа в актовата зала на училището с посрещане на училищното знаме под звуците на химна на училището и химна на България

Със сърдечно благопожелание директорът на училището, г-жа Виолина Велкова поздрави всички гости на празника, учениците и учителите на 150. ОУ.

Официални Гости на събитието бяха кметът на Район Искър г-н Ивайло Цеков и г-жа Милена Хаджийска – началник на дирекция “Образивание” в район Искър на СО.

С поздравителен адрес началникът на РУО София-град д-р Ваня Кастрева поздрави учениците и екипа на училището по случай празника.
В празничния концерт прозвучаха любими песни, вълнуващи рецитали и изпълнения, подготвени със старание, талант и много емоция от малки и големи ученици.

Г-жа Велкова връчи грамоти на ученици с отличен успех и отличия от изяви на състезания, олимпиади и ученичеки конкурси. Връчени бяха и грамоти и награди за постиженията на учениците на 150.ОУ в състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics (KGL) Асоциацията на училищата на Кеймбридж.

След това празникът се пренесе в училищния двор, където се проведоха спортни състезания и игри.

В деня на патрона в 150.ОУ отвори врати слънчева читалня. Нова, светла, създадена с много любов, където малките ученици ще посещават необятните светове на книгите. Предстои изпълването й с книги и най-вече с детски възторг, емоция и усмивки. Лентата на входа на новата читалня сряза г-жа Велкова, а веднага след това първият малък читател се гмурна във вълшебството на приказките.

“Книгите са най-тихите и
най-постоянните приятели.
Те са най-достъпните и
мъдри съветници,
както и най-търпеливите учители.”
Чарлз Елиът

Още новини

Христос воскресе!

Христос воскресе!В светлата седмица поднасям своята благодарност към всички, които участваха в благотворителния Арт базар на 150.ОУ- родители, ученици и учители! Благодаря на приятелите на