150.ОУ

Цар Симеон Първи

1. ноември – Ден на народните будители

„Нека Денят на Св. Йоан Рилски да се превърне в Ден на народните будители, в празник на големите българи, за да събуди у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към дейците на миналото ни.” – Стоян Омарчевски, министър на просвещението

В чест на Деня на народните будители в 150. ОУ “Цар Симеон Първи” се организираха множество дейности. Учениците почетоха българските просветители, книжовници и революционери чрез рисунки, изработване на табла и рецитиране на стихотворения.

Отдаването на почит към будителите датира още от времето, в което те са живели или когато са получили признание. Духовното просвещение на българския народ дава тласък на националното осъзнаване и културното развитие. По тази причина учениците от 150. ОУ се запознаха с делото на българските просветители и научиха колко много са жертвали те, за да се постигне подем.

По случай празника на официалния концерт от “Векове на векове” в Дом на Културата “Искър” бяха връчени грамоти на учители, допринесли с труда си за по-добро и качествено образование. Сред наградените беше г-н Олег Кацарски – учител по физическо възпитание и спорт в 150. ОУ “Цар Симеон Първи”.

Отляво – г-н Кацарски – учител по физическо възпитание и спорт в 150. ОУ “Цар Симеон Първи”

Още новини