150.ОУ

Цар Симеон Първи

Представяне на Книжка за Патрона – едно събитие в рамките на Софийски дни на четенето

Идеята за създаване на книжката за Патрона се роди в подготовката на празника на Патрона на 150.ОУ „Цар Симеон Първи“. Ученици от всички класове твориха в чест на Патрона цар Симеон Първи и създадоха есета за училището и картини с образа на великия български владетел. А всички творби намериха място на страниците на Книжката за Патрона, чиито първи 10 екземпляра излязоха от печат на 26.05.2023г.

В училищната библиотека с вълнение и отговорност към създадените творби учениците от втори клас прочетоха някои от тях и споделиха с родителите си картини от страниците на книжката. Учениците рецитираха стихове и пяха любими песни, които направиха програмата още по-вълнуваща и пъстра.

Книжка за Патрона на 150.ОУ „Цар Симеон Първи“ съдържа и снимки на училищната среда и училищни събития, празници, запечатани емоции от училищния живот. Най-ценна част от тази книга са есетата на учениците, публикувани в автентичен вид с почерка на техните млади автори, вдъхновени от живота в любимото училище.

На представянето на Книжката за Патрона специален гост беше г-жа Ирина Александрова, завеждащ библиотекар в ОКИ Дом на културата „Искър“ и носител на званието “Рицар на книгата”. Г-жа Александрова подари колекция от книги на новата училищна библиотека и сподели с учениците колко безценна придобивка е новата книга, създадена от самите тях, а именно Книжката за Патрона.

А учениците очакват с нетърпение следващите си посещения в библиотеката на ОКИ Дом на културата „Искър“, които ще бъдат още една част от дейностите на 150.ОУ, включени в инициативата Софийски дни на четенето.

Още новини

Христос воскресе!

Христос воскресе!В светлата седмица поднасям своята благодарност към всички, които участваха в благотворителния Арт базар на 150.ОУ- родители, ученици и учители! Благодаря на приятелите на

Важно съобщение!

ДНЕС, 30.04.2024г. (вторник) ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ В ЗОНАТА НА УЧИЛИЩНИЯ ДВОР ЩЕ СЕ ОБРАБОТВАТ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ! ДА НЕ СЕ ВЛИЗА В ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ от 14ч. на