150.ОУ

Цар Симеон Първи

“Остани жив! Пази живот!”

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“). Тази година 18 септември е определен за Ден без загинали на пътя.

Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Запазвайки традицията от началото на кампанията през 2016 г., Дните на безопасността на пътя за Република България – 2024 г. ще се проведат под патронажа на министъра на вътрешните работи. Национален координатор на инициативата е Главна дирекция „Национална полиция“.

В седмицата на мобилността – 16 – 22 септември 2024 г. ДАБДП включват и кампания за опазване живота и здравето на децата на пътя като представят различни обучителни материали, видео филм от ДАБДП за грижата за безопасността на децата на пътя и необходимите умения, които всеки родител трябва да предаде, за да възпита отговорни участници в движението. В допълнение към видеото са разработили и обучителни материали в дигитален формат. Наръчникът за родители по безопасност на децата при движение по пътищата има за цел да даде основни насоки на родителите за общуване и въздействие върху детето и развиване на неговия потенциал да израства като отговорен гражданин. и Наръчник за родителите във връзка с формирането на култура на безопасно движение при децата и младежите, което е от особено значение за трайното намаляване на пътнотранспортния травматизъм

Всичики описани материали можете да намерите на следните адреси:

  1. Не можем да върнем времето назад – ВИДЕО;
  2. Наръчник за родители;
  3. Информационни материали

В случай че линкът не се отваря автоматично, необходимо е да се копира в браузъра на компютъра, за да го отворите.

150.ОУ „Цар Симеон Първи“ ще отбележи днешната дата и седмицата на мобилността със специални събития на 20.09.2024г (петък) на интерактивната площадка по БДП в училищния двор, организирани и представени от учениците от 4.а и 4.б класове с класни ръководители г-жа Поля Йорданова и г-жа Радка Попова.

Още новини