150.ОУ

Цар Симеон Първи

Отворихме вратите си за вас и споделихме един истински празник!

11.04.2022г. – 17.04.2022г. Отбелязахме една празнична и заредена с много пъстроцветни емоции и радост седмица.

На 13. април символично беше поставено началото на кампанията за прием на ученици в първи клас с отслужен водосвет. Йеромонах Мелетий (Спасов), зам.-ректор на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски”, поръси всички присъстващи и цялото училище със светена вода с благопожелание на всички за здраве, дълголетие, духовно извисяване и благоденствие.

На 16. април – Лазаровден – с лъчите на слънцето бяха отворени вратите на 150.ОУ за всички негови гости.

В Актовата зала на училището гостите бяха приветствани с “Добре дошли” от директора на училището г-жа Виолина Велкова. С топли думи към присъстващите се обърна председателя на Обществения съвет г-жа Десимира Ведричкова – възпитаник на 150.ОУ.
Поздрав отправиха танцьорите от клуб “Орфеево цвете”, учениците от 7.а клас Мартин и Младен Михалкови и Мая Бахарова от 1.а клас.


В празничния ден пъстротата на ателиетата грабна малчуганите!
С интересни игри и занимания, куклен театър, интерактивен урок за бъдещите първокласници, специално подготвени иновативни дейности в партньорство с училища “Фарос” очертаха перспективите за добра подготовка по английски език.
Обновеният кабинет по религия задържа посетителите. Увлекателните беседи с г-н Божин Дончев предизвикаха интереса и на родителите на бъдещите първокласници.
Демонстрационните опити в секция “Природни науки” дадоха представа за отличната подготовка на възпитаниците на училището.
В къта за отдих децата откриха интересни игри, в които с радост се включиха и гостите.
Арт секцията бе изпълнена с интересни факти за музиката и прекрасна изложба от творби на ученици.
Денят завърши със спортни игри на открито, посещение на плувния басейн в училище, демонстрация на клуб “Массару” и волейболна среща към клуб “Олимпия баскет”, който предлага безплатно обучение по програма на Министерството на младежта и спорта.
С подаръци и много емоции си тръгнаха гостите от 150.ОУ.


Мили бъдещи първокласници, уважаеми родители, скъпи гости,

Благодарим ви, че бяхте с нас в този ден, за да се докоснете до атмосферата в нашето училище! Отворихме вратите си за вас, а вие заредихте всички с усмивка и с положителните си отзиви!

Изборът на пътя, който да поеме вашето дете е много важен и зависи от вас! Какъвто и да е този избор, ние ви пожелаваме успешно да осъществите своята отговорна мисия на родител!
До нови срещи!


Още новини

Кръгла маса на тема “Приемственост”

Кръгла маса за стратегическо партньорство и сътрудничество на тема “Приемственост” се проведе днес между 88. ДГ “Детски рай” и 150.ОУ “Цар Симеон Първи”.Срещата уважи лично

13.04.2024г. – ОТВОРЕНИ ВРАТИ в 150.УЧИЛИЩЕ

Уважаеми родители на бъдещи ученици в 150.ОУ “Цар Симеон Първи”,С радост споделяме датата на отворените врати на 150.училище за всички, които желаят да се докоснат