150.ОУ

Цар Симеон Първи

Международен успех на конкурсa „Следи от Кирило-Методиевото дело по света”

На Годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, проведена на 27.07.2023г. бяха обявени резултатите от конкурса “Следи от Кирило-Методиевото дело по света”.
Сред явилите се 142 ученици от български училища във Виена, Рим, Истанбул, Молдова са и ученици на 150.ОУ и двама от тях завоюваха трето място в две от категориите:

Категория – Изследователски проект
Аделина Цветкова, 13 год., 6.a клас, за изследователски проект, представящ храмове, паметници, изложби и фестивали, свързани с делото на Кирил и Методий и техните ученици в България.

Категория – Есе или кратък разказ на тема „По следите им“
Възрастова група 10-14 год.
Александра Костадинова 13 год., 6.б клас

С грамота за участие са отличени Никол Маринова от 6.а клас и Виктория Васева от 6.б клас.

Международният конкурс е част от юбилейните чествания през 2023 г. по повод 1160 години от създаването на славянската писменост и има за цел да популяризира Кирило-Методиевото дело сред българските мигрантски общности на всички континенти, да обогати знанията на учениците от българските неделни училища в чужбина, да развива талантите им и да насърчи научноизследователските им интереси.
Организира се съвместно от Кирило-Методиевският научен център при БАН, част от консорциума на Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“, и Асоциацията на българските училища в чужбина.

С вълнение и гордост от постиженията желаем още много маждународни изяви и успехи на нашите ученици.

Още новини

Важно съобщение!

ДНЕС, 30.04.2024г. (вторник) ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ В ЗОНАТА НА УЧИЛИЩНИЯ ДВОР ЩЕ СЕ ОБРАБОТВАТ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ! ДА НЕ СЕ ВЛИЗА В ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ от 14ч. на

Кръгла маса на тема “Приемственост”

Кръгла маса за стратегическо партньорство и сътрудничество на тема “Приемственост” се проведе днес между 88. ДГ “Детски рай” и 150.ОУ “Цар Симеон Първи”.Срещата уважи лично

13.04.2024г. – ОТВОРЕНИ ВРАТИ в 150.УЧИЛИЩЕ

Уважаеми родители на бъдещи ученици в 150.ОУ “Цар Симеон Първи”,С радост споделяме датата на отворените врати на 150.училище за всички, които желаят да се докоснат