150.ОУ

Цар Симеон Първи

Международен ден на детската книга

Тази година домакин на кампанията в подкрепа на детското четене „Походът на книгите” в чест на 2 април – Международния ден на детската книга, е Културен дом “Искър”.
Кампанията е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда от 2-ри до 23-и април, когато отбелязваме Международния ден на книгата и авторското право. Организатор на инициативата е Асоциация „Българска книга“.
„Походът на книгите“ се организира за дванадесети път в партньорство с Министерството на образованието и науката, Дом на културата „Искър“, Столична Община, фондация „Детски книги“, Българската библиотечно-информационна асоциация – България, Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Регионално управление на образованието София-град, Министерство на образованието и науката, издателства и книжарници от цялата страна.
В инициативата традиционно се включват популярни български личности от различни области на обществения и културен живот и поради големия си успех, всяка следваща година привлича все повече последователи.
Дом на културата “Искър ни кани да отбележим заедно Международния ден на детската книга! А ние каним вас, родители и ученици, да споделим празника на 2. април от 11 часа в Дом на културата „Искър“, бул. „Кръстю Пастухов“ № 23.
Ще бъдат наградени активни читатели деца, ще бъде излъчен Читател на годината. В програмата ще вземат участие Танцов ансамбъл “Искри“ с ръководител Алина Георгиева и Мирослав Гаврилов, балетно студио „Тиара“, Спортен клуб „Юнак“ към 33 ОУ гр. София, Академия „Акатамус“.

Още новини

13.04.2024г. – ОТВОРЕНИ ВРАТИ в 150.УЧИЛИЩЕ

Уважаеми родители на бъдещи ученици в 150.ОУ “Цар Симеон Първи”,С радост споделяме датата на отворените врати на 150.училище за всички, които желаят да се докоснат