150.ОУ

Цар Симеон Първи

Европейски ден на спорта в 150.ОУ

На 29.09.2023 г. спортните игрища в училищния двор се изпълниха с усмивки, спортен дух и забавление при провеждането на Европейския ден на спорта в училище.
Това е ден, посветен на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” за всеки участник.
Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.
В днешния празничен спортен ден програмата беше разнообразна и вълнуваща.

Учениците на 150 ОУ “Цар Симеон Първи” наблюдаваха демонстрация по кикбокс на спортен клуб “Масару”, участваха в състезания по баскетбол с треньор Варадинова и баскетболистите от Олимпия баскет, по футбол с треньор Чавдаров. Имаха възможност да научат нови за тях спортове. СК Фактор им представиха бъдещия олимпийски спорт текбол, а клуб СПОКО ги запознаха с популярния френски спорт петанк и хвърляне на малка топка в цел. Благодарение на клуб СПОКО през изминалата седмица в двора на училището ученици, родители и учители засадиха 8 дървета и 70 храста по проекта на Столична Община „Зелена София“
Tази година специалната тема на Европейския ден на спорта е Спортни събития #БезОтпадъци. В двора на училището бяха поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци, изработени от децата и техните учители.
Специални гости на събитието бяха г-жа Кети Радилова, главен специалист спортни дейности към Район “Искър” и г-жа Людмила Стоева, секретар на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и член на Обществения съвет на 150.училище.

Денят на спорта в училище е част от дългогодишната програма на BG Бъди Активен “Раздвижваме България”.
Европейски ден на спорта в училище е финансиран по програмата Еразъм+ на Европейската комисия и е ключово събитие в Европейска седмица на спорта #BEACTIVE.
Спорт #БезОтпадъци (Sport #WithoutWaste) се финансира по програма Еразъм+ Спорт на Европейския съюз. Координатор на проекта на европейско ниво е Сдружение BG Бъди активен.

Още новини

Кръгла маса на тема “Приемственост”

Кръгла маса за стратегическо партньорство и сътрудничество на тема “Приемственост” се проведе днес между 88. ДГ “Детски рай” и 150.ОУ “Цар Симеон Първи”.Срещата уважи лично

13.04.2024г. – ОТВОРЕНИ ВРАТИ в 150.УЧИЛИЩЕ

Уважаеми родители на бъдещи ученици в 150.ОУ “Цар Симеон Първи”,С радост споделяме датата на отворените врати на 150.училище за всички, които желаят да се докоснат