150.ОУ

Цар Симеон Първи

Специална награда на Националния ученически конкурс „Моите родови корени от Македония и Одринска Тракия“

В Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе тържествената церемония, на която бяха връчени наградите на Националния ученически конкурс „Моите родови корени от Македония и Одринска Тракия“.

Конкурсът се организира за втора поредна година със съдействието на Министерството на образованието и науката в партньорство между Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Българското сдружение на родовете от Македония и Македонския научен институт. Той има за цел да обогати националната памет за приноса на българите от Македония и Одринска Тракия за развитието и просперитета на България.

На официалното връчване на наградите присъстваха заместник-министърът на образованието – проф. Албена Чавдарова, представители на Администрацията на президента на Република България, деканът на Историческия факултет проф. Мира Маркова, проф. Георги Николов, ръководител на Македонския научен институт, и други.

Със специална награда на Музея на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ беше награден Теодор Борисов от 5. “б” клас. Творбата му разказва за прапрапрадядо му Костадин, който е участник в Илинденско-Преображенското въстание от 1903 г. и свидетел на смъртта на големия български революционер Гоце Делчев. Именно последното привлече и вниманието на праплеменника на Гоце Делчев – Христо Христов.

Поздравления за Теодор Борисов! Желаем още множество отличия и успехи!

Още новини

Европейски ден на спорта в 150.ОУ

На 29.09.2023 г. спортните игрища в училищния двор се изпълниха с усмивки, спортен дух и забавление при провеждането на Европейския ден на спорта в училище.Това