150.ОУ

Цар Симеон Първи

Специална награда на Националния ученически конкурс „Моите родови корени от Македония и Одринска Тракия“

В Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе тържествената церемония, на която бяха връчени наградите на Националния ученически конкурс „Моите родови корени от Македония и Одринска Тракия“.

Конкурсът се организира за втора поредна година със съдействието на Министерството на образованието и науката в партньорство между Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Българското сдружение на родовете от Македония и Македонския научен институт. Той има за цел да обогати националната памет за приноса на българите от Македония и Одринска Тракия за развитието и просперитета на България.

На официалното връчване на наградите присъстваха заместник-министърът на образованието – проф. Албена Чавдарова, представители на Администрацията на президента на Република България, деканът на Историческия факултет проф. Мира Маркова, проф. Георги Николов, ръководител на Македонския научен институт, и други.

Със специална награда на Музея на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ беше награден Теодор Борисов от 5. “б” клас. Творбата му разказва за прапрапрадядо му Костадин, който е участник в Илинденско-Преображенското въстание от 1903 г. и свидетел на смъртта на големия български революционер Гоце Делчев. Именно последното привлече и вниманието на праплеменника на Гоце Делчев – Христо Христов.

Поздравления за Теодор Борисов! Желаем още множество отличия и успехи!

Още новини

Кръгла маса на тема “Приемственост”

Кръгла маса за стратегическо партньорство и сътрудничество на тема “Приемственост” се проведе днес между 88. ДГ “Детски рай” и 150.ОУ “Цар Симеон Първи”.Срещата уважи лично

13.04.2024г. – ОТВОРЕНИ ВРАТИ в 150.УЧИЛИЩЕ

Уважаеми родители на бъдещи ученици в 150.ОУ “Цар Симеон Първи”,С радост споделяме датата на отворените врати на 150.училище за всички, които желаят да се докоснат