150.ОУ

Цар Симеон Първи

Отворихме вратите си за вас и споделихме един истински празник!

11.04.2022г. – 17.04.2022г. Отбелязахме една празнична и заредена с много пъстроцветни емоции и радост седмица.

На 13. април символично беше поставено началото на кампанията за прием на ученици в първи клас с отслужен водосвет. Йеромонах Мелетий (Спасов), зам.-ректор на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски”, поръси всички присъстващи и цялото училище със светена вода с благопожелание на всички за здраве, дълголетие, духовно извисяване и благоденствие.

На 16. април – Лазаровден – с лъчите на слънцето бяха отворени вратите на 150.ОУ за всички негови гости.

В Актовата зала на училището гостите бяха приветствани с “Добре дошли” от директора на училището г-жа Виолина Велкова. С топли думи към присъстващите се обърна председателя на Обществения съвет г-жа Десимира Ведричкова – възпитаник на 150.ОУ.
Поздрав отправиха танцьорите от клуб “Орфеево цвете”, учениците от 7.а клас Мартин и Младен Михалкови и Мая Бахарова от 1.а клас.


В празничния ден пъстротата на ателиетата грабна малчуганите!
С интересни игри и занимания, куклен театър, интерактивен урок за бъдещите първокласници, специално подготвени иновативни дейности в партньорство с училища “Фарос” очертаха перспективите за добра подготовка по английски език.
Обновеният кабинет по религия задържа посетителите. Увлекателните беседи с г-н Божин Дончев предизвикаха интереса и на родителите на бъдещите първокласници.
Демонстрационните опити в секция “Природни науки” дадоха представа за отличната подготовка на възпитаниците на училището.
В къта за отдих децата откриха интересни игри, в които с радост се включиха и гостите.
Арт секцията бе изпълнена с интересни факти за музиката и прекрасна изложба от творби на ученици.
Денят завърши със спортни игри на открито, посещение на плувния басейн в училище, демонстрация на клуб “Массару” и волейболна среща към клуб “Олимпия баскет”, който предлага безплатно обучение по програма на Министерството на младежта и спорта.
С подаръци и много емоции си тръгнаха гостите от 150.ОУ.


Мили бъдещи първокласници, уважаеми родители, скъпи гости,

Благодарим ви, че бяхте с нас в този ден, за да се докоснете до атмосферата в нашето училище! Отворихме вратите си за вас, а вие заредихте всички с усмивка и с положителните си отзиви!

Изборът на пътя, който да поеме вашето дете е много важен и зависи от вас! Какъвто и да е този избор, ние ви пожелаваме успешно да осъществите своята отговорна мисия на родител!
До нови срещи!


Още новини

Христос воскресе!

Христос воскресе!В светлата седмица поднасям своята благодарност към всички, които участваха в благотворителния Арт базар на 150.ОУ- родители, ученици и учители! Благодаря на приятелите на