150.ОУ

Цар Симеон Първи

“Наследството е живо!” – уроци по народни танци и хореография с г-жа Мариела Станева

През новата учебна 2023/2024 година бъдещите първокласници ще могат да се включат в уроците по народни танци и хореография на г-жа Мариела Станева – учител по физическо възпитание и спорт в 150. ОУ “Цар Симеон Първи”.

Г-жа Мариела Станева е нов учител в 150. ОУ с новаторско мислене, отношение и подход към децата, и не на последно място – опит. Тя е завършила средното си образование в хореографско училище, с профил “Народни танци”, в град Варна. Дългогодишният опит на г-жа Станева и участието ѝ в ансамбли, допринася за нейните умения и знания в областта на фолклора и народните танци.

г-жа Мариела Станева

В 150. ОУ фолклорът, народното творчество и богатство са ценени и уважавани. Това е доказано от г-жа Великова – нашият учител по музика и ръководител на вокалната група на 150. ОУ. В нея учениците ни изпълняват български народни и детски песни.

(от ляво надясно): г-жа Велкова – директор на 150. ОУ; г-жа Великова – учител по музика в 150. ОУ и ръководител на вокалната група към училището; ученички в 150. ОУ

Още новини

Информация за кандидатстване в VIII клас

На вниманието на родителите и учениците в VII клас, на които предстои кандидатстване в профилираните, професионалните гимназии и средните училища. Цялата налична информация за приема