150.ОУ

Цар Симеон Първи

Международен ден на детската книга

Тази година домакин на кампанията в подкрепа на детското четене „Походът на книгите” в чест на 2 април – Международния ден на детската книга, е Културен дом “Искър”.
Кампанията е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда от 2-ри до 23-и април, когато отбелязваме Международния ден на книгата и авторското право. Организатор на инициативата е Асоциация „Българска книга“.
„Походът на книгите“ се организира за дванадесети път в партньорство с Министерството на образованието и науката, Дом на културата „Искър“, Столична Община, фондация „Детски книги“, Българската библиотечно-информационна асоциация – България, Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Регионално управление на образованието София-град, Министерство на образованието и науката, издателства и книжарници от цялата страна.
В инициативата традиционно се включват популярни български личности от различни области на обществения и културен живот и поради големия си успех, всяка следваща година привлича все повече последователи.
Дом на културата “Искър ни кани да отбележим заедно Международния ден на детската книга! А ние каним вас, родители и ученици, да споделим празника на 2. април от 11 часа в Дом на културата „Искър“, бул. „Кръстю Пастухов“ № 23.
Ще бъдат наградени активни читатели деца, ще бъде излъчен Читател на годината. В програмата ще вземат участие Танцов ансамбъл “Искри“ с ръководител Алина Георгиева и Мирослав Гаврилов, балетно студио „Тиара“, Спортен клуб „Юнак“ към 33 ОУ гр. София, Академия „Акатамус“.

Още новини

Препоръчителна литература за лятото

Мили ученици, уважаеми родители, ТУК ще намерите списък с препоръчителната литература за лятото за учениците от втори до пети клас за учебната 2023/2024 година. Весела

Наградата на кмета за цялостна професионална дейност и ефективно управление на образователната институция

Директорът на 150.ОУ „Цар Симеон Първи“ г-жа Виолина Велкова получи Наградата на кмета за цялостна професионална дейност и ефективно управление на образователната институция. Награда, която

“Хартиена надпревара”

На 31.05.2023г. стартира кампанията за разделно събиране на отпадъци от хартиени опаковки „Хартиена надпревара“, организирана от Организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак” АД,